background image
1 Spine wall at entry
2 Jambu flowers
4 master bedroom
5 pool
1
www.cvsydney.com
Named after one of the last remaining
local jambu (guava) trees around which it
was designed, the freestanding villas form
a court yard based on traditional princi-
ples but engaging a modern grid.
Designed to catch sea breezes, the roofs
drain to watergarden ponds full of fish. A
spine wall creates private and public while
reminiscent of a balinese stage as back-
drop to the open dining pavilion.
All local materials are used while the pan-
asian building technique ensures
relevence. Airbricks used for ventilation
The house transforms when bamboo
blinds are lowered in the heat or rain.
Project Details
Title:
Villa Jambu
Client:
Self
Location:
Sanur, Bali Indonesia
Completion:
1997
Bali Villa Jambu