background image
www.cvsydney.com
Collins Vergnaud's environmental
modelling programs and concern for
environmental principles ensures 5-star
NATHERS energy performance that can still
maintain its luxury market appeal.
In a `special precinct' suburb dedicated
to remaking old bungalows, CV has built
afresh with the japanese principles of bun-
galow design addressing the streetscape
while, by transition of the roof line, the rear
opens to embrace the sun and manage
heat through a winter garden.
The 25m x 4.5m solid sandstone wall modu-
lates a constant comfortable temperature.
Airconditioning is not required throughout
the year.
Project Detail:
600m2 Bungalow
Title:
Rosebery Residence
Client:
Private
Location:
Rosebery, Australia
Budget:
AUD $1.6M
Completion:
2005
1
2
3
1 Rear View north
2 Living
3 Main Bath
Rosebery Residence